Harley Street Clinics and Consulting Rooms
Harley Street Clinics and Consulting Rooms

148 Harley Street, Marylebone, London 

Harley St. Clinics and Consulting Rooms
Harley St. Clinics and Consulting Rooms

Restoration of the listed building, additional consulting rooms in an existing mews building and improving accessibility for patients with disabilities. 

Works included the Georgian timber structure, plaster mouldings, original brickwork, railings and woodwork. New services were added including a medical lift, air conditioning and flexible systems for electricity and communication to all the consulting rooms.

The project was developed in close discussion with The Crown Estate, owner of the freehold of the building who provided a strict schedule of repairs. The decoration was designed with the client's intended use of the house in mind. Neutral and calming colours were chosen for the consulting rooms, while the entrance hall and the communal areas were decorated in different shades of more vibrant colours. 

Year: 2012 

- Project Manager: Davis Brown
- Architect (Riba Work Stages 1-6): 

Crawford and Gray Architects - Main Contractor: Firmco

firmco-project-harleystreet-04-900x600.jpg
waiting room01.jpg
Harley Street 1.jpg
STAIR1.jpg
1342452278_panelling.jpg
Harley Street Clinics and Consulting Rooms
Harley St. Clinics and Consulting Rooms
firmco-project-harleystreet-04-900x600.jpg
waiting room01.jpg
Harley Street 1.jpg
STAIR1.jpg
1342452278_panelling.jpg
Harley Street Clinics and Consulting Rooms

148 Harley Street, Marylebone, London 

Harley St. Clinics and Consulting Rooms

Restoration of the listed building, additional consulting rooms in an existing mews building and improving accessibility for patients with disabilities. 

Works included the Georgian timber structure, plaster mouldings, original brickwork, railings and woodwork. New services were added including a medical lift, air conditioning and flexible systems for electricity and communication to all the consulting rooms.

The project was developed in close discussion with The Crown Estate, owner of the freehold of the building who provided a strict schedule of repairs. The decoration was designed with the client's intended use of the house in mind. Neutral and calming colours were chosen for the consulting rooms, while the entrance hall and the communal areas were decorated in different shades of more vibrant colours. 

Year: 2012 

- Project Manager: Davis Brown
- Architect (Riba Work Stages 1-6): 

Crawford and Gray Architects - Main Contractor: Firmco

show thumbnails